DISLEXIA-DISCALCULIA-DISGRAFIA-DISORTOGRAFIA=NEURODIVERSITATE

miercuri, 4 noiembrie 2015

ITI RECOMAND UN FILM






Ben Carson a avut foarte puține șanse de a reuși în viață. Fiul unor părinți separați, ridicat în sărăcie și înconjurat de prejudecăți rasiale, un copil irascibil și a devenit un elev prost. Totuși, mama lui, care mereu a crezut în El, a încurajat imaginația lui, inteligența și mai presus de toate, încrederea. Acesta a fost această credință care ia permis să devină unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume.



http://filmecrestineonline.com/filme-crestine/86-gifted-hands-the-ben-carson-story-2009-subtitrat-in-limba-romana.html













                                                   

                          



Stelute pe pamant

Taare Zameen Par ( Like Stars on Earth ) . Regizor si producător Aamir Khan 
Film indian realizat în anul 2007, avînd ca personaj principal un baiat dislexic de 8 ani, Ishaan. Cu toate ca pictează extraordinar, rezultatele lui scolare slabe ii determina pe parinti sa-l trimita la internat. Acolo profesorul de arte bănuieşte ca Ishaan este dislexic si il ajuta sa-si depăşească aceasta dificultate.
Filmul a primit numeroase premii (Filmfare Best Film Award; National Film Award for Best Film of Family Welfare) si s- a bucurat si se bucura in continuare de un mare succes.

Un film necesar care poate ajuta părinţii,copiii si profesorii sa înţeleagă ce inseamna Dislexia, cum se poate recunoaşte, precum si ce drame se ascund dincolo de insuccesul şcolar. Dar mai ales un film emotionant despre copii, părinţi si profesori.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu